4 Temmuz 2008 Cuma

AKP'YE DEĞİL MUHALEFETE KIZMAK...

Bu cennet ülke AKP ve Zihniyetine teslim edildi. Aslında AKP’ye kızmaktan çok muhalefete kızıyorum. Muhalefetin laftan anlamayan destekçileri gerçi bu yazıdan sonra mutlaka bizi de eleştirecekler ya neyse.
Özellikle CHP’nin son günlerde ortaya dökülen rezaletleri ne kadar haklı olduğumuzu göstermiyor mu? Telefonuna sahip çıkamayan bir genel sekreter. Diyor ki “Telefonumu açmadım, dinlendim” Bu söyleminde haklı bile olsa bu şekilde telefonunun dinlenebilmesi için telefonuna bir program yerleştirilmesi gereklidir. Yani her anlamda telefonuna sahip çıkamadığı kesin bir genel sekreter.
Genel sekreter ve dinlenme olayı yetmezmiş gibi şimdi de Kanaltürk rezaleti çıktı ortaya. CHP Kanaltürk’le bir anlaşma yapmış, 3,5 milyon dolar vermiş. Hem parti için çalışacak, hem de Kanaltürk devamlı CHP yanlısı yayın yapacak. Olacak iş değil. Eğer iktidarın bir medya ile böyle bir anlaşma yaptığı ortaya çıkmış olsaydı o zaman CHP neler söyleyecekti. Gerçi iktidarın bir kısım medya ile böyle bir anlaşması olduğu gözlerden kaçmıyor. Sabah-ATV’ye 750 milyon dolar verdiler, diğerleri de zaten malum. Ancak hiç değilse CHP gibi bunu yazıya dökmeyecek kadar akıllı davranmışlar.
Çok acıdır ki Atatürk’ün kurduğu bir parti olan CHP son yıllarda tam bir beceriksizlik, tam bir basiretsizlik örneği sergiliyor. Tüm dünyayı etkileyen ekonomik kriz ülkemize doğru yavaş yavaş geliyor. Enflasyon aldı başını gidiyor. Yıl sonunda % 20’lere ulaşması bekleniyor. Yolsuzluklar, rezaletler diz boyuna ulaştı. Belli ki AKP bu işi götüremedi, götüremeyecek. Bu arada büyük bir ihtimalle bir de kapatma cezası alacak. Vatandaşın memnuniyetsizliği giderek artıyor. Bu gidişle daha da artacak. Peki söyler misiniz bu durumda yeni bir seçim olsa vatandaş kime oy verecek? CHP’ye mi?
Gerçi halkın CHP’ye bir kırgınlığı yok. Kırgınlık bu şekilde yönetilen CHP’ye. İktidar büyük bir hızla oy kaybediyor, ama özellikle son olayların ardından CHP de oy kaybediyor. Peki oylar kime gidecek? MHP’ye mi? Peki türban meselesinde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP’ye adeta destek olan MHP’ye belirli hassasiyetlere sahip olan seçmenler nasıl oy versin?
AKP yanıyor, bitiyor ve belki de kül olacak. AKP tamamen yasaklansa, tüm milletvekillerini kaybetse veya bunlar olmadan ülkeyi nasıl bir bataklığa sürüklediklerini tüm Türk Halkı anlasa bile bu seçmen kime oy verecek? Açıkçası bilemiyorum. Zira ben bile şimdi bir seçim olsa kime oy vereceğimi bilemiyorum.
Eğer CHP biran önce yönetim şeklinde bir düzenlemeye gitmezse, aynı sistemle çalışmaya devam ederse yazık ki daha önce bizleri AKP’ye mahkum ettikleri gibi bu sefer de başka bir karanlığa mahkum edecekler. Bu durumda da başta belirttiğim kızgınlığımdaki haklılığım ortaya çıkacak. Bunu bir defa yaptınız. Bir daha izin vermeyin yoksa sizin eleştirdiklerinizden ne farkınız olacak?
Unutulmamalıdır ki artık Türk Halkı kendisini AKP’ye mahkum edenlere daha çok kızar hale geldi. Herkes ayağını denk almak zorundadır.
ARZU KÖK

Hiç yorum yok: